Ce este de văzut

Piața Sfatului - foto de Dan Dinu

Prezentare Brașov

În evul mediu, orașul Brașov trebuie să fi fost foarte asemănător cu alte orașe medievale din centrul Europei. În urmă cu două secole, aspectul orașului a căpătat forma pe care o are și în ziua de azi, clădirile purtând emblema stilului Baroc și al Rococo-ului Vienez.
Brașovul contemporan, cu o populație de circa 400000 de locuitori este un important centru industrial, turistic și cultural. Poziționarea sa geografică și frumusețea naturală, marea diversitate a peisajelor și aspectele sale contrastante, nenumăratele monumente istorice și arhitectonice, fac din Brașov unul din punctele principale de atracție ale României.
Orașul Brașov este situat la doar 12km de Poiana Brașov, cea mai renumită stațiune de ski din România, fiind deasemenea și punctul de pornire pentru cei în căutarea aventurilor montane.

Atracții locale

Piața Sfatului este inima centrului vechi al orașului Brașov. Încadrată de clădiri vechi cu acoperișuri din țiglă ceramică veche, Piața Sfatului este una din cele mai reprezentative piețe vechi din țară.
Punct de reper al Brașovului, Biserica Neagră, cea mai impunătoare biserică gotică dintre Viena și Istanbul, tronează peste Piața Sfatului și centrul vechi al orașului.
Deoarece Brașovul și satele învecinate au fost în repetate rânduri sub atacul turcilor și al tătarilor, locuitorii autohtoni au decis să își fortifice orașul, construind zidurile de apărare și Bastioanele. Alte doua turnuri de apărare exterioare cetății, cunoscute sub numele de Turnul Negru și Turnul Alb completează sistemul complex de fortificații ale Brașovului. Amplasată strategic pentru a supraveghea orașul și câmpiile din partea de nord, Cetățuia de pe Strajă face deasemenea parte din sistemul de fortificații exterioare ale cetății Brașovului.
Vechiul sistem de fortificații avea cinci porți de acces. Doar două din ele au supraviețuit până în zilele noastre, Poarta Ecaterina și Poarta Schei.
Nu trebuie să plecați din Brașov fără a străbate pe jos cartierul Schei, vechiul cartier românesc al Brașovului, cu străduțele sale pietruite și casele tradiționale cu acoperișuri din țiglă ceramică roșie, ce datează din sec. XVII. Ieșiți din centrul vechi al Brașovului prin Poarta Schei și vă veți gasi în această fermecătoare suburbie.
Brașovul este adesea denumit Orașul de la poalele Tâmpei. Muntele Tâmpa este un adevarat simbol natural al Brașovului, fiind vizibil din orice colț al orașului.

Ce putem mânca

Sarmale cu mămăliguță

Bucătăria tradițională

Cu siguranță, diversitatea și autenticitatea experiențelor gastronomice ale acestei regiuni vor fi de neuitat, în mod special pentru cei care vizitează Brașovul pentru prima dată. Iată câteva din specialitățile tradiționale: sărmăluțe, mititei, tochitură, ciorbă de burtă sau papanași. Cele mai bune restaurante pot fi găsite în centrul vechi al orașului, în imediata apropiere a apartamentelor noastre.

Recomăndari

Ce putem face

Dealul Lempeș - foto de Eugen Andronic

Activități in aer liber

Cea mai cuprinzătoare vedere a orașului Brașov o veți avea de pe vârful Muntelui Tâmpa. Puteți ajunce aici cu telecabina sau pe jos, urcând pe una din multele poteci ce șerpuiesc în sus.
Dacă sunteți in căutarea aventurilor montane, atunci Brașovul este cu siguranță locul din care trebuie să porniți. La numai 15 minute cu autoturismul din centrul Brașovului, Canionul Șapte Scări oferă turiștilor oportunitatea de a admira natura într-una din ipostazele sale cele mai impresionante. Turiștii de vizitează Munții Piatra Mare pot urca scările de-a lungul celor șapte cascade, cea mai înaltă din ele având 20m.

La numai 12km de Brașov, într-o poiană împresurată de păduri de conifere, la poalele Masivului Postăvaru, veți găsi cea mai renumită stațiune de ski din România, Poiana Brașov. Dacă doriți să schiați în România, în nicio altă stațiune nu veți avea parte de aceeași calitate a pârtiilor și a serviciilor aferente.
Dacă sunteți iubitor de escaladă, puteți petrece o zi la una din falezele din apropiere de pe Muntele Tâmpa sau Pietrele lui Solomon. Dacă sunteți amator de alpinism, vă recomandăm să mergeți în Cheile Râșnoavei (30 minute de condus cu autoturismul) unde sunt o mulțime de trasee alpine clasice și una din cele mai înalte instalații de bungee-jumping din Estul Europei.

Pentru cei cu spirit de aventură - Intrați în legatură cu prietenii noștri de la Your Guide to Romania

Your Guide este o echipă de ghizi montani și instructori profesioniști cu mai mult de 30 de ani de experiență montană, uniți de pasiunea noastră pentru munți și protecția naturii. Vă oferim o gamă largă de ture montane și de aventură în România, inclusiv hiking, trekking, escaladă și alpinism, ture de ciclism montan, parapantă, ski și ski de tură. Avem programe pentru toate nivelurile de pregătire ale turiștilor. Echipa noastră are o experiență bogată, fiind formată din profesioniști dedicați ce vă vor oferi aventuri de neuitat în cele mai înalte condiții de siguranță. Membrii echipei noastre vorbesc fluent limba engleză, însă putem zâmbi în orice altă limbă. La cerere, vă punem la dispoziție organizarea de ture cu ghizi vorbitori și de alte limbi decât engleza. Suntem specializați în ture personalizate și vă vom asigura cele mai optime condiții. Tot ce aveți de făcut este să fiți prezenți.

Vizitati YourGuide.ro